Črčke na 22.Reviji lutkarskih kazališta u Rijeci!

Črčke na 22.Reviji lutkarskih kazališta u Rijeci!

Predstava “Črčke” selektirana je za 22.Reviju lutkarskih kazlišta, koja će se održati od 3. do 11. studenog u Rijeci. Izvedba će se održati 2. studenog 2017. na pozornici Hrvatskog kulturnog doma na Sušaku, Rijeka.

Revija lutkarskih kazališta u Rijeci jedini je festival ovakve vrste u Primorsko-Goranskoj, Ličko-Senjskoj i Istarskoj županiji, a prvi put je održan 1996.g. uoči svečanog otvaranja novo adaptirane zgrade Gradskog kazališta lutaka Rijeka.
Revija se otada organizira svake godine, prvi tjedan u mjesecu studenome, a cilj joj je publici grada Rijeke i regije predstaviti uspješna ostvarenja domaćih i svjetskih lutkarskih kazališta. Osim kazališnih predstava za djecu i odrasle, tijekom Revije organizira se niz popratnih događanja: likovne i lutkarske radionice za djecu, izložbe i predavanja.

Predstava “Črčke” zaigrana je i poetična vizualna plesno-kazališna predstava za najmlađe, uzrasta šest mjeseci do šest godina. Studija je to o načinu na koji djeca doživljavaju sami sebe i vlastito tijelo tijekom različitih stupnjeva odrastanja i razvoja. Kako odrastaju, djeca postaju sve svjesnija svojeg tijela zbog čega je izrazito bitno poticati razvoj zdrave tjelesne samosvijesti i samopoštovanja. Predstava se vizualno temelji na originalnim crtežima na kojima su djeca crtala sama sebe, odnosno autoportretima tijekom prvih šest godina svojeg života. Priča je to o samospoznaji i oda ljudskom tijelu i njegovim beskonačnim mogućnostima – za inspiraciju i divljenje.