Črčke nominirane za Zlatnu paličicu!

Črčke nominirane za Zlatnu paličicu!

Predstava “Črčke” nominirana je za nagradu Zlata paličica te će se njena izvedba odbržati u sklopu festivala, 7. listopada, 2017. u Lutkovnom Gledišću, Ljubljana.

Predstava „Črčke“ zaigrana je i poetična vizualna plesno-kazališna predstava za najmlađe, uzrasta šest mjeseci do šest godina. Studija je to o načinu na koji djeca doživljavaju sami sebe i vlastito tijelo tijekom različitih stupnjeva odrastanja i razvoja. Kako odrastaju, djeca postaju sve svjesnija svojeg tijela zbog čega je izrazito bitno poticati razvoj zdrave tjelesne samosvijesti i samopoštovanja. Predstava se vizualno temelji na originalnim crtežima na kojima su djeca crtala sama sebe, odnosno autoportretima tijekom prvih šest godina svojeg života. Priča je to o samospoznaji i oda ljudskom tijelu i njegovim beskonačnim mogućnostima – za inspiraciju i divljenje.
Autorice koncepta su, uz redateljicu i koreografkinju Sanju Tropp Frühwald, i finska umjetnica Katja Kähkönen, slovenska kiparica Mateja Ocepek te Katja Povše, nagrađivana slovenska lutkarica.