Kliker slavi Svjetski dan plesa i u Bjelovaru

Kliker slavi Svjetski dan plesa i u Bjelovaru

Povodom Svjetskog dana plesa, koji se obilježava 29. travnja, u Bjelovaru će se održati tri događaja iz radionica partnera Kliker platforme – umjetničke organizacije Shooma te Multimedijalne kolibe.

U subotu, 28. travnja od 10-13 sati, održat će se Radionica kreativnog plesa za odgajatelje/ice i učitelje/ice razredne nastave. Oni su također i voditelji plesnih skupina u vrtićima, odnosno školama, ili imaju želju da pokret i ples integriraju u redovnu nastavu. Voditeljica radionce, koja se održava u plesnoj dvorani na 1. katu KMC Bjelovar, je Irma Unušić iz umjetničke organizacije Shooma.

U nedjelju, 29. travnja od 10-12 sati, u akciji Rasplesani grad sudjelovat će polaznice Plesnog studija KMC-a pod vodstvom Irme Unušić. Na više lokacija u središtu grada izvodit će se kraće plesne improvizacije na zadane teme koje su polaznice kreirale zajedno s voditeljicom. Bit će to mala plesna iznenađenja za građane jer će se obična šetnja nekoliko djevojčica po Bjelovaru pretvarati u fokusirani ples trajanja 3-5 minuta, no bez najave mjesta i trajanja.

Također u nedjelju, u 18 sati u plesnoj dvorani na 1. katu KMC Bjelovar, izvest će se predstava Ja pa ti pa mi – epizoda Stranci, namijenjena djeci od 4 do 11 godina. Ulaz je besplatan.