Multimedijalna koliba s predstavom ”Ja pa ti pa mi” u Kazalištu Dubrava

Multimedijalna koliba s predstavom ”Ja pa ti pa mi” u Kazalištu Dubrava

Multimedijalna koliba poziva sve malene (i velike) na izvedbu predstave Ja pa ti pa mi: epizoda Stranci, 25.studenog u 19.00 sati u Kazalištu Dubrava (Cerska 1, Zagreb) u sklopu manifestacije Noć kazališta!

 
autorica koncepta: Zrinka Šimičić Mihanović
izvođačice, autorice glazbe i plesa: Lana Juranić (fagot) i Nastasja Štefanić (ples)
suradnica za vizualno oblikovanje: Tonka Maleković
dramaturški suradnik: Dubravko Mihanović
izvršna producentica: Vera Pfaff
produkcija: Multimedijalna koliba 2016.

Ja pa ti pa mi  je serija interaktivnih, interdisciplinarnih scenskih događanja za djecu predškolskog i ranijeg osnovnoškolskog uzrasta.

Epizoda Stranci poziva na (raz)govor o samoći i prijateljstvu, komunikaciji i nesporazumima, o suživotu kroz prihvaćanje drugog i drugačijeg, uviđanje svojih i tuđih vrlina te bogatstva koje svatko od nas donosi zajednici sa svime što jest i s umijećima koje posjeduje.

“Na živi sređenim životom. Njena je odjeća uredna i opeglana, nokti čisti i podrezani, a uvojci ne strše tek tako. Kad hoda, Na poskakuje pravilno, a kad bi imala brk, taj bi bio brižno očešljan. I prostor kojim se kreće odaje sličan sklad – sve je tu nekako posloženo, pod pravim kutevima, drži se do reda, brine o stvarima. Obrisi njenog svijeta jasni su, a granice čvrste. I mrak u kojem Na spava spokojan je, snovi ne donose iznenađenja. I tako bi bilo do tko zna kad, da se nije pojavila La. Došla je, čini se, izdaleka, noseći tek vreću koja šušti i bruji, zvecka i lupa. Na je uznemirena i isprva ne prihvaća došljakinju, ali nešto je privlačno u njoj, nešto prašnjavo i morsko, nešto sunčano i bučno, nešto drugačije… ”

Projekt Ja pa ti pa mi realiziran je uz podršku Grada Zagreba i Ministarstva kulture RH. Rad Multimedijalne kolibe podržava Zaklada Kultura nova.

Predstava Ja pa ti pa mi: epizoda Stranci dio je projekta Ruksak pun kulture 2017. kojeg provodi Ministarstvo kulture Republike Hrvatske.

Multimedijalna koliba s programima namijenjenima djeci i mladima dio je platforme Kliker.