PROGRAM Parka kreative

PROGRAM Parka kreative
  • RADIONICE

1. ŠARENI SVIJET U BOJAMA

SVIJET U ŠARENIM BOJAMA (Svjetlana Šalić)

Kada? 19.-28.8., dnevno 9-13 i 16-20
Uzrast: svi uzrasti
Voditeljica: Svjetlana Šalić, slikarica i dizajnerica

Uz već iskušani recept, ova radionica će priuštiti djeci potreban materijal i podloge za slikanje i pustiti njihovoj mašti na volju! Slikarska radionica donosi i upoznavanje s raznim izražajnim tehnikama. Slikanje uz pomoć slamki, otiskivanja, slikanje rukama, izrezivanje i kolažiranje, oslikavanje… Svaki dan u Parku Kreative donosi nam novu temu i tehniku slikanja. Voditelji su uvijek pri ruci, da pomognu u realizaciji ili potaknu, pojasne ideju i posavjetuju polaznike. Radovi se tokom festivala postavljaju kao dio dekora Parka kreative u konceptu prilagođenom prostoru. Novost u ponudi slikarske radionice je i oslikvanje lica, prema želji posjetitelja. Radionica je za djecu svih dobi.

FACEBOOK: https://www.facebook.com/svjetleca/?fref=ts

2. SA+STA+VI+ME

SA+STA+VI+ME(radovan kunić)

Kada? 19.-28.8., dnevno 9-13 i 16-20
Uzrast: 6+
Voditelj: Radovan Kunić, akademski slikar i lutkar

Lutkarska radionica nastoji djeci približiti svijet lutkarstva i animacije lutaka kroz izradu od pristupačnih materijala I jednostavnim tehnikama. Uz našu asistenciju djeca imaju mogućnost izraditi lutke pritom se koristeći uglavnom otpadnim materijalima te tako stvorili nešto trajno i dali svoj mali doprinos recikliranju. Iz širokog izbora materijala i elemenata djeca biraju po svom ukusu te tako nastaju “custom made” lutke. Dio programa sastoji se i od izrađivanja zajedničke lutke te stvaranja lutaka od predmeta koje polaznici donesu sa sobom. Na taj način potiče se “instant kreativnost”, pokazuje se kako je jedino ograničenje pri stvaranju kvalitetnog i zanimljivog sadržaja u mašti i ideji. Učimo djecu osnove izrađivanja, kreiranja koje mogu kasnije kod kuće usavršavati i nadograditi. Po dovršavanju lutaka polaznici bi se imali priliku i okušati u animiranju istih na za tu prigodu osmišljenoj mini pozornici koju ćemo također izraditi sami. Dječji radovi do poslijednjeg dana ostaju u prostoru radionice da bi zadnji dan festivala sve zajedno bilo izloženo a polaznici ih potom mogu preuzeti. Radionica je namijenjena malo starijima, onima koji su već krenuli u osnovnu školu, uz moguće iznimke.

WEB: www.radovankunic.blogspot.hr

3. ZAGONETNO DRVO (radionica i istraživalica)

Zagonetno drvo

Kada? 19.-28.8., dnevno 9-13 i 16-20
Uzrast: svi uzrasti
Voditelj: Matija Bobek, drvodjeljac, kipar i odgajatelj

U radionici Zagonetno drvo će djeca  isprobati zaboravljene vještine obrade drveta, od guljenja noktićima, šmirglanja drveta raznim granulacijama, pa sve do “točkanja”i bojanja lanenim uljem. Cilj mi je da djeca barataju prirodnim materijalom, surađuju kao zajednica i u prirodnoj atmosferi istraživanja dođu ili ne dođu do rješenja. Isto tako, komad drveta koje je dijete donijelo pretvorit ćemo u igračku, imat ćemo (za one malo starije) bušilicu, ubodnu pilu i običnu pilicu pod mojim budnim okom. Ovdje će djeca čuti i pokoju poučnu priču vezanu uz vrste drveta koje će ovdje upoznati i od autora saznati kratke priče i doživjeti moć prirode,
npr. kako je veliki crv pojeo drvo agacije ili zašto je drvo zarobilo kamen…

U istraživalici će djeca upoznati igračke koje izrađujem. Od velikih dizalica na kojima djeca uče fiziku i matematiku, raznih konstrukcijskih setova za buđenje mašte, pa sve do instrumenata poput šuštalica (maracas), cimbala i ostalih smiješnih udaraljki! Ovdje susreću i razne alatke, lutke, slagalice i mozgalice, autiće, bagere pa čak i skulpture i ostale “drvotvorine” . Cilj mi je da djeca kroz ovu vrstu komunikacije ,istraživanjem, dođu ili ne dođu do rješenja..

FACEBOOK: https://www.facebook.com/Zagonetno-drvo-794529807297341/

4. PRINTAONA

printaona (maja patafta)

Kada? 19.-28.8., dnevno 9-13 i 16-20
Uzrast: svi uzrasti
Voditeljica: Maja Patafta, produkt, tekstilna i grafička dizajnerica

Voditelji ove radionice istražuju sa svojim polaznicima raznovrsne metode printa na tekstilu koristeći prirodne i otpadne materijale za izradu štabilja (krumpir, pluteni čepovi, gumice za brisanje, drveni otpaci itd). Nizanjem otisaka gradi se organski uzorak na tekstilnoj površini. Spretnost prvo vježbamo tiskanjem na običnom papiru s temperama. Na taj način kroz igru uz uvježbavanje ruke ujedno upoznajemo i proces dizajniranja – promišljanja kreativnog produkta kojeg ćemo dobiti na kraju. Moguće je da polaznici na radionica donesu svoje tekstilne predmete pamučnog sastava na koje mogu uz pomoć voditelja otisnuti određeni motiv i nakon fiksiranja boje ih ponijeti kući. Osim na gotove proizvode printamo i na tkaninu poput žutice i sličnog i upuštamo se u zamišljanje proizvoda kojeg bi mogli dizjanirati iz te tkanine. Između radionica Maja šije jednostavne tekstilne proizvode od dobivenih tkanina s printom.Radionica je zamišljena je kao susret 2 pristupa: onog sistematičnog i dječjeg – spontanog i nepredvidivog.

FACEBOOK: https://www.facebook.com/turkishhangar/

5. ŠUMA OD PAPIRA

šuma od papira (leo vukelić)

Kada? 25.-28.8., dnevno 9-13 i 16-20
Uzrast: svi uzrasti
Voditelj: Leo Vukelić, scenograf i kostimograf, akademski umjetnik

ŠUMA OD PAPIRA jedna je od kreativnih radionica Tigar teatra nastala iz potrebe i želje njezinih članova  za ponovnom upotrebom iskorištenog papira i kartonske ambalaže koja nas sve više okružuje u svakodnevici. Također, izazovnim se postavlja i nikada završena potraga za karakterom i životom tih didaktički ne oblikovanih materijala, tj. „otpada“. ŠUMA OD PAPIRA potiče djecu na gledanje, uočavanje i prepoznavanje lica i likova, kreativno osmišljavanje i rješavanje pojedinih zadataka, konstrukcija ili kreacija, pričanje poznatih ili novih priča sa novo oblikovanim likovima. Papir, karton i samo ljepljiva traka mogu lagano transformirati ali i nadograditi dječje ideje. ŠUMA OD PAPIRA odličan je poligon dječjeg istraživanja izrade i animacije lutaka, scenografije i kostimografije, ali i osvještavanja tijela, pokreta i koreografije kao jezika komunikacije. Taj maštoviti prostor dopušta i potiče spontane dječje minijature, te povezuje u otvorenu komunikaciju polaznike različitih uzrasta i interesa.

WEB: http://www.tigarteatar.com/

6.ROBOTIĆI

robotići

Kada? 19.-21.8., dnevno 9-13 i 16-20
Uzrast: 6+
Voditeljica: Deborah Hustić, umjetnica i kustosica

Udruga Radiona predstavlja svoj Kids’ OpenLab u kojem će se izrađivati roboti i razna elektronička bića, te električni instrumenti od povrća i voća! Radionica je namijenjena djeci i mladima, ali i njihovim roditeljima, otvorenog je tipa i funkcionira po drop-in sistemu u navedenim terminima, stoga nisu potrebne prethodne prijave na radionicu. Radionin Kids’ OpenLab će biti prilika da naučite što je struja i kako ju kreativno koristiti u malim količinama za stvaranje novih i originalnih elektroničkih stvorenja.

WEB: www.radiona.org

7. MULTIMEDIJA

multimedija (iva korenčić)

Kada? 19.-28.8., dnevno 9-13 i 16-20
Uzrast: 8+
Voditeljica: Iva Korenčić, video umjetnica, koreografkinja i plesna pedagoginja

PRIJAVE NA RADIONICU SU OBAVEZNE OBAVEZNE (MAKSIMALAN BROJ POLAZNIKA JE 10)!

Sloboda biranja forme ostavlja sladak okus u ustima jer nam omogućava izbor, a time i dublje poniranje u proces umjetničkog stvaranja. Radionica obuhvaća one medije izražavanja koje su potrebne da prenesemo određenu ideju. Video, fotografija, ples, crtež, tekst, skulptura, zvuk…sve se stapa u jedan proces stvaranja. Bilježimo da bi bili obilježeni iskustvom. Ponuđeni mediji i zadaci inspiriraju samu ideju, a ideja potom traži svoj medij. Takvo obostrano nadopunjavanje čini kreativnost još zabavnijom i slobodnijom. Ova radionica je na određen način otkrivanje odnosa medija i ideje, forme i sadržaja, ali i poniranje u vlastitu viziju kreativne transformacije načina na koji sukreiramo vlastitu stvarnost.

Glavne medijske okosnice stvaranja su video i fotografija te tijelo i pokret. Ovisno o trenutnom interesu polaznika, orijentiramo se na onaj aspekt kreativnosti koji nam je u tom trenutku energetski i intuitivno najbolji suputnik u stvaralaštvu.

Stvarati ćemo plesne videe, stop animacije, fotografije, pisati tekstove, snimati zvukove, skupljati objekte, skicirati, bilježiti na načine koji su nam dostupni i logični u prenošenju ideja. Igrati ćemo se!!

Takva sveobuhvatnost kreativnog stvaranja pružiti će zanimljivi uvid u kreativna preklapanja polaznika, bez obzira na dob, interese, predispozicije i ideje.

YOUTUBE:
https://www.youtube.com/watch?v=raEy1xZNFOU
https://www.youtube.com/watch?v=C4YnLJBTmoo

8. PRIČA MI SE PRIČA

teatar poco loco

Kada? 22.-24.8. dnevno 9-13 i 16-20
Uzrast: svi uzrasti
Voditelji: Teatar Poco Loco, akademski glumci/glumice i glazbenice

Članovi Teatra Poco Loco su proveli godinu dana smišljajući koji je najbolji način za ispričati bajku. I uz pomoć prijatelja glumaca i glazbenika smislili su svoj način; on uključuje pjevanje i sviranje, crtanje i projiciranje, glumu i nezaobilazni humor! U sklopu radionica na Špancirfestu, pokušat će polaznike naučiti kako ispričati poznatu priču, kako smisliti svoju vlastitu priču, kako je uglazbiti koristeći razne instrumente i šuškalice, kako se koristi grafoskop u službi bajke i kako odglumiti omiljene likove iz bajki…
Radionice vode profesionalna glumica Maja Katić, glazbenica  Davorka Horvat, redateljica Renata Carola Gatica i drugi članovi Teatra Poco Loco!

FACEBOOK: https://www.facebook.com/Teatar-PocoLoco-1633677203515676/
YOUTUBE: https://www.youtube.com/watch?v=31ONw_8tDRY

9. BAJA BUF EXTENDED

baja buf extended

Kada? 22.-25.8., 9-11h
Uzrast: 4+
Voditelji: VRUM kolektiv (Sanja i Till Frühwald, Ana Mrak, Asher O’Gorman, akademski plesači i glumci))

PRIJAVE NA RADIONICU SU OBAVEZNE (MAKSIMALAN BROJ POLAZNIKA JE 20)!

Uroniti u svijet kazališne i plesne umjetnosti znači vidjeti i čuti, osjetiti, namirisati, nasmijati se ili zaplakati…i pokrenuti se! Naša kazališna strujanja okrenuta su interakciji i participatornim principima rada. U ovoj radionici za djecu (po želji u pratnji odgajatelja i / ili roditelja) razradili smo sistem kroz koji krećemo na izvedbeno putovanje i interaktivnu igru. Kroz tehnike plesne i kazališne improvizacije, uz pratnju izvođača/glazbenika uživo i plesača i glumaca specijaliziranih za “bajabufanje” djeca kreiraju instant kazališnu kompoziciju sa elementima plesno-kazališne, ali i likovne i glazbene umjetnosti. U sat vremena zajedničkog rada i igre djeca, osim o nekim bazičnim pravilima kazališne kompozicije, uče i o samopouzdanju, prihvaćanju drugoga, slušanju, artikulaciji vlastitih ideja I suradnji i grupnoj dinamici. Također, želimo osvijestiti na koje se načine kroz ples i pokret može komunicirati, pričati priče, kako probuditi maštu i povezati izvođače i djecu kroz principe dječje igre na osobnoj i grupnoj razini kroz različite medije, uzimajući u obzir prirodu dječjeg fokusa. Cilj nam je izoštriti percepciju i otvoriti se za slike, zvukove, misli i osjećaje koje kazalište, ples i pokret u nama pobuđuju.

Radionica se kroz principe rada i metodologiju veže na VRUMovu uspješnicu “Baja Buf” (interaktivnu predstavu za bebe i njihove odrasle), no namijenjena je polaznicima – djeci različitih dobnih skupina.

FACEBOOK: https://www.facebook.com/VRUMperformingartscollective/?fref=ts
WEB: http://www.klikerplatform.com/projekti/istrazivanje/baja-buf-extended/

10. CONTAKIDS 

Contakids1

Kada? 27.-28.8., 16-18h
Uzrast: 2+ (uz pratnju roditelja)
Voditeljica: Ana Kreitmeyer, plesačica i koreografkinja, certificirana voditeljica programa ContaKids

PRIJAVE NA RADIONICU SU OBAVEZNE (MAKSIMALAN BROJ POLAZNIKA JE 20)! PONIJETI ODJEĆU UDOBNU ZA KRETANJE.

ContaKids je metoda koja koristi fizički kontakt kroz pokret i igru kako bi se produbljivala komunikacija između djeteta i roditelja. Vrijednost same metode je višestruka: dijete razvija motoričke vještine i povjerenje u sebe, dok roditelj razvija povjerenje u svoje dijete i njegove vještine, ali istovremeno uči o vlastitiom tijelu. Stvara se prostor, prilika u kojem se uloge izmjenjuju, u kojem se odrasli mogu prisjetiti što znači biti dijete makar i na trenutak, u kojem roditelj makar i na trenutak pažnju posvjećuje sebi i svom tijelu. I ono što je najvažnije, dijete i roditelj su u procesu učenja zajedno i ravnopravno!

ContaKids sat se sastoji od niza jednostavnih vježbi koje potiču kordinaciju i orijentaciju u prostoru, razvijaju povjerenje, potiču i razvijaju svijest o vlastitom, ali i drugim tijelima u prostoru, jačaju zajedništvo i grupnu povezanost. Vježbe nadograđuju te se naučeni elementi kombiniraju što omogućuje razvijanje kraćih sekvenci pokreta, a time se osvještava i potiče razvoj tjelesnog pamćenja što razvija tjelesnu inteligenciju. Metoda se namijenjena djeci u dobi od 2-4 godine i njihovim odraslima.

VIMEO: https://vimeo.com/153091236

11. OTVORI GLAS

otvori glas (tajana josimović)

Kada? 20.-21.8., 10-13 I 16-18h
Uzrast: 7+
Voditeljice: Tajana Josimović i Maja Bolić, glazbenice i glazbene pedagoginje

PRIJAVE NA RADIONICU SU OBAVEZNE (MAKSIMALAN BROJ POLAZNIKA JE 20)!

Kaže se da je za pjevanje potreban samo – glas i sluh. Ako možemo pričati i slušati druge – to znači da sigurno možemo nešto i otpjevati! Učenje pjesama i pjevanje je puno zabavnije kad nas ima više, pa ćemo se na ovoj radionici baviti pjevanjem u grupi, uz ili bez ponekog instrumenta. Na radionici ćemo se prvo upoznati s različitim tipovima grupnog pjevanja, a potom i različitim vježbama zagrijavanja i puštanja glasa ne bi se pripremili za učenje pjesama. S polaznicima ćemo snimiti mali glazbeni spot, a drugi dan radionice pripremiti ćemo kratki javni nastup na Špancirfestu. Radionica je namijenjena svima koji vole ili bi voljeli pjevati, od cca 7 godina do 77, bez obzira na prethodno iskustvo, stoga, dođite, jer pjevanje je zvonka radost!

YOUTUBE: https://www.youtube.com/watch?v=2eVq0lao50k

12. GROOVE Kollektiv – radionica i koncert

loop and groove (groove kollektiv)

Kada? 27.8. 12-13h i 28.8. 18-19h
Uzrast: 9-14
Voditelj: Jo Zanders, perkusionist i izrađivač instrumenata

PRIJAVE NA RADIONICU SU OBAVEZNE (MAKSIMALAN BROJ POLAZNIKA JE 25)!

Groove Kollektiv je udaraljkaška / bubnjarska radionica, ali istovremeno i izvedba u kojoj postupačno svaki član publike postaje i glazbenik. Čudni, egzotični, reciklirani i «uradi sam» instrumenti tresu se, lupaju i udaraju, prebiru ili pak grebu. U zajedničkoj sinergiji kreiraju se male kompozicije sa naznakama vibrirajuće afričke Kinshase, ulica i trgova Brazila ili pak neke tek otkrivene neo-primitivne urbane roots glazbe. Događaj počinje sa jednim izvođačem i loop-stanicom, a završava sa groovanjem svih sudionika zajednički na pozornici!

YOUTUBE: https://www.youtube.com/watch?v=ZDBD8osiGLU

13. SMETIŠČNI ORKESTAR

smetiščni orkester

Kada? 26.8. 11:30 – 13h
Uzrast: svi uzrasti
Voditelji: Ana Karavanja i Samo Kutin, multiinstrumentalisti i glazbeni pedagozi

Glazbenici će predstaviti samoizrađene instrumente od recikliranih materijala – kao što su na primjer: kamenofon (udaraljka od mramora), kalimba, balonofone (puhaći instrumenti od plastičnih cijevi), ektari (brenkala od konzervi), kazui (pjevajući instrumenti od bambusa I plastičnih vrećica) I klarineti od slamčica, tank drum (višetonska udaraljka od starog bojlera), begena (etiopijska harfa od vrata staroga ormara), proizvođač zvuka groma i… još mnogo drugih nevjerojatnih instrumenata! U improvizirani nastup polaznici radionice su aktivno uključeni. Kroz grupnu igru polaznici radionice upoznati će osnove improvizirane glazbe I široku paletu instrumenata domaće izrade.

FACEBOOK: https://www.facebook.com/siromband/?ref=profile

14. SLAMONIJA

slamonija

Kada? 19.-28.8. 9-13 i 16-20h
Uzrast: svi uzrasti
Voditelj: Nikola Faller, akademski kipar

Slama kao materijal za umjetnički izričaj pruža niz mogućnosti za otkrivanje i izražavanje vlastite kreativnosti za sve uzraste. Ona posjeduje toplinu i mekoću prirodnog i zdravog autohtonog materijala i lako se oblikuje u male intimne ukrasne predmete i igračke pa sve do skulptura, instalacija i nastambi monumentalnih dimenzija. Slama je i iznimno atraktivan materijal i koji spaja i povezuje ljude potiče na zdravu kreativnost i ekološki nas osvješćuje.

FACEBOOK: https://www.facebook.com/slama.land.art3/?fref=ts

15. BREAK-A-DANCE

12113528_460780490760773_5259002769131369583_o

Kada? 19.-28.8. u 17h
Uzrast: svi uzrasti
Voditeljica: Dina Vinceković

Break dance i Hip-hop su vrste plesa u kojima radi cijelo tijelo. Za Break Dance i Hip-hop najbitnija je dobra pozitivna volja,muzikalnost i kreativnost.

Uz dinamične,zabavne pokrete i brze ritmove na treninzima uspjeh je neupitan!

Radionice su interaktivne,zabavne,pune pozitivne energije i zajedničkog rada!

Prvi trening je upoznavanje sa kratkom povijesti plesa,prezentacijom,zagrijavanjem i učenjem prvih koraka…

Svaki idući sat počinje sa zajedničkim zagrijavanjem, ponavljanjem naučenog i daljnjom edukacijom… na kraju svakog treninga se radi krug, kako bi se polaznici radionice opustili prilikom plesa, i prezentirali jedni drugima kako su se snašli… Kada se nauče osnovni koraci, ovisno o dobi polaznika, rade se različite igre, poligoni kroz koje se ponavljaju koraci, razvija se individualna kreativnost kod polaznika što je za break dance jako bitno…

  • PREDSTAVE I KONCERTI

1. LOFT (Lutkarska Organizacija Koju Fakat Trebamo): “IŠO VILJO U DUĆAN”

SONY DSC

Kada? 19.8. u 19h
Uzrast: 2+
Trajanje predstave: 30 min.
Autorice: Kruna Tarle i Morana Dolenc
Igra: Morana Dolenc
Likovno oblikovanje: Kruna Tarle
Izrada scenografije: Kruna Tarle, Morana Dolenc, Miljenko Sekulić, Drago Dolenc, Marinko Radočaj, Marina Ćurković
Design: Ana Prlić, Domagoj Dragaš
Svjetlo: Branko Pek, Marko Crnčević, Marinko Radočaj

O PREDSTAVI

Viljo, mali junak naše predstave, dražestan je psić s kojim se svako dijete lako može identificirati. Priča tematizira za nas više nego običnu svakodnevnicu koja je međutim, samim time što se sve događa po prvi puta, malim ljudima ravna fantastici: kako potpuno sam obaviti neki zadatak, kako sretno stići na drugu stranu ulice, kako savladati malu putanju oko kuće i pritom se ne izgubiti, a možda usput nekome i pomoći.

Cilj nam je postići maksimalnu komunikaciju s djecom, poticati slobodan dijalog, zajedničko izražavanje zvukovima i ritmiziranim brojalicama. Nadalje, želimo da predstava bude poticajna i nježna – primjerena ovoj osjetlivoj dobi, da njeguje samopouzdanje, tople emocionalne odnose, tišinu i pažnju prema prividno beznačajnim pojedinostima.

Predstava Iš’o Viljo u dućan nadovezuje se na prošlogodišnju uspješnicu Šuma priča, koja je nastala iz želje da se pomakne donja dobna granica kazališnih gledatelja. U suradnji umjetnika i pedagoga iz prakse, kao svojevrsnim laboratorijskim procesom, propituju se dodirne točke dječje i kazališne igre; kako na najbolji mogući način djecu uvesti u kazalište i pružiti im u većini slučajeva prvi kazališi doživljaj u životu.

FACEBOOK: https://www.facebook.com/uoloft/home

2. TIGAR TEATAR: “Kitostoperi”

Print

Kada? 20.8. u 19h
Uzrast: 3+
Trajanje predstave: 30 min.
Tekst: Bruno Kuman
Dramatizacija: Ida Loher
Režija: Iva-Matija Bitanga i Leo Vukelić
Izvedba: Leo Vukelić
Glazba: Iva-Matija Bitanga
Scenografija i litke: Vukelić/Bitanga/Loher

O PREDSTAVI:

Kit plovi sam oceanima i povremeno na svom putu pokupi i upoznaje razna morska stvorenja koji ga stopiraju. Upoznajemo tako Dupina koji se bori protiv zagađenja mora, Ribicu koja želi u lunapark, Ježa i Raka koji čeznu za najljepšim žalom, Gnjurca koji je krila uprljao zbog naftne mrlje, te malog Pužića koji Kita poziva da im se pridruži u borbi za čisto more. Osim njih upoznajemo i Stari tanker kojem je sudbina namijenila da se napušten nasuče na neko žalo. Lutke su napravljene od transformiranih stvari i materijala koje poznajemo iz svakodnevnog života; šator, najlonska folija, kvačice, vezice za kablove, skijaške rukavice, zračnica od bicikla, stara crna vrećica.

WEB: http://www.tigarteatar.com/

3. TEATAR POCO LOCO: «Ljubiti, samo ljubiti»

ImageResize

Kada? 21.8. u 19h
Uzrast: 4+
Trajanje predstave: 45 min.
Režija: Renata Carola Gatica
Autorica teksta: Maja Katić (prema pričama Zvonimira Baloga)
Scenografija i kostimi: Jasmina Kosanović
Glazbeni suradnik: Dada Horvat
Izvođači: Bruno Kontrec i Maja Katić

O PREDSTAVI:

Bio jednom jedan mali, smeđi, slinavi stvor. Strašno spor. Što je normalno, jer on je Puž. Na leđima on nosi kao ruksak svoju kuću. Puž se nikad nije maknuo od svoje kućice, s njom se rodio, kao što se slon rodio sa surlom.  I sve je to bilo kao pjesma, sve dok se nije pojavila Ružica, djevojčica glasovita po svojemu glasu. Puž se zaljubio. Zbog ljubavi prema Ružici, Puž je krenuo u pustolovine koje uključuju: jednu šumu, jednog Carinika, jedan Mačkobus, jedan A razred, jednog zmaja i samo jednu jedinu kućicu i jedinstvenu i neponovljivu Ružicu.

YOUTUBE: https://www.youtube.com/watch?v=BjB8cpLIyPc

4. TEATAR POCO LOCO: “Ružno pače”

560-ruznopace

Kada? 22.8. u 20h
Uzrast: svi uzrasti
Trajanje predstave: 40 min.
Režija: Renata Carola Gatica
Izvedba: Teatar Poco Loco

O PREDSTAVI:

Članovi Teatra Poco Loco su proveli godinu dana smišljajući koji je najbolji način za ispričati bajku. I uz pomoć prijatelja glumaca i glazbenika smislili su svoj način; on uključuje pjevanje i sviranje, crtanje i projiciranje, glumu i nezaobilazni humor!

Poznata bajka “Ružno pače” ovaj je put izvedena kao priča je za laku noć u seriji popularnih koncertnih čitanja bajki jednog od najpopularnijih dječjih kazališta u Hrvatskoj!

5. TEATAR POCO LOCO: “Sedmoglavi zmaj”

1175ba2290581124486e734b8cb50740

Kada? 23.8. u 20h
Uzrast: svi uzrasti
Trajanje predstave: 40 min.
Režija: Renata Carola Gatica
Izvedba: Teatar Poco Loco

O PREDSTAVI:

Članovi Teatra Poco Loco su proveli godinu dana smišljajući koji je najbolji način za ispričati bajku. I uz pomoć prijatelja glumaca i glazbenika smislili su svoj način; on uključuje pjevanje i sviranje, crtanje i projiciranje, glumu i nezaobilazni humor!

Poznata bajka “Sedmoglavi zmaj” ovaj je put izvedena kao priča je za laku noć u seriji popularnih koncertnih čitanja bajki jednog od najpopularnijih dječjih kazališta u Hrvatskoj!

6. TEATAR POCO LOCO: “Ivica i Marica”

ivica i marica pocoloco

Kada? 24.8. u 20h
Uzrast: svi uzrasti
Trajanje predstave: 40 min.
Režija: Renata Carola Gatica
Izvedba: Teatar Poco Loco

O PREDSTAVI:

Članovi Teatra Poco Loco su proveli godinu dana smišljajući koji je najbolji način za ispričati bajku. I uz pomoć prijatelja glumaca i glazbenika smislili su svoj način; on uključuje pjevanje i sviranje, crtanje i projiciranje, glumu i nezaobilazni humor!

Poznata bajka “Ivica I Marica” ovaj je put izvedena kao priča je za laku noć u seriji popularnih koncertnih čitanja bajki jednog od najpopularnijih dječjih kazališta u Hrvatskoj!

7. VRUM: “Baja Buf – događanje za bebe i njihove odrasle”

baja buf

Kada? 25.8. u 17 i u 18h; 26.8. u 17 i u 18h; 27.8. u 10 i u 11h; 28.8. u 10 i u 11h
Uzrast: 0-2 (uz pratnju odrasle osobe)
Trajanje predstave: 40 min.

REZERVACIJE ULAZNICA OBAVEZNE (BROJ POSJETITELJA OGRANIČEN!)

Koncept: Sanja i Till Frühwald
Izvedba: Sanja Frühwald, Till Frühwald, Asher O’Gorman, Ana Mrak, Raphael Nicholas, Ana Kreitmeyer, Roberta Milevoj
Glazba: Damir Šimunović
Set design i kostimi: VRUM
Grafičko oblikovanje: Dinko Uglešić

O PREDSTAVI:

“Baja Buf” je događanje, predstava i igra. Kreirana je za i sa osam beba u starosti 10 – 24 mjeseci i četiri izvođača, a odvija se u velikom i mekanom prostoru koji nudi mirno i sigurno okružje. Igra dobro funkcionira sa ovom starosnom skupinom jer djeca u toj dobi imaju prirodnu želju za spontanim i slobodnim kretanjem, istražujući sebe, prostor u kojem se nalaze i svijet oko njih svojim vlastitim tijelom kao primarnim sredstvom komunikacije.

“Baja Buf” je i proslava – proslava nevinog života!
Najmlađa publika i njeni roditelji / starije osobe od povjerenja pozvani su u neutralan prostor, oslobodjen od igračaka i ostalih distrakcija. Izvođači prate i amplificiraju dječju sponatnu aktivnost u centru prostora, dok odrasli promatraju na rubovima prostora igre.
Što se događa kad beba stara 10-24 mjeseca dobije potpunu slobodu u sigurnom prostoru sa osobom koja prati i reflektira svaki njihov pokret, zvuk, raspoloženje?
Djeca su slobodna da sama odluče kada i kako žele sudjelovati, a prema njihovim odlukama odrasli će pokazati puno poštovanje.

Svaki session traje otprilike 45 minuta. Roditelji / staratelji ostaju prisutni u prostoru, dok djeca shvaćaju činjenicu da su zapravo ona sama “za volanom”. Režirajući svoj vlastiti pokret bebe stupaju u interakciju sa izvođačima i nepredvidljivi i zaigrani dijalog slobodnog tijeka govora tijela kreće… između odraslih, beba i izvođača gradi se povjerenje koje omogućava djeci, čak i onoj najsramežljivijoj, da povedu igru i prihvate “razgovor”, potičući razvoj i učenje komunikacijskih vještina i pokreta i malenih i velikih na jednostavan, ali inventivan i originalan način – zajedničkom izvedbom predstave, kroz zabavu.

Iskustvo “bajabufanja” jedinstveno je prvo otkrivanje mogućnosti neverbalne komunikacije i tjelesnih instikata kroz opuštenu atmosferu koja se može i ponijeti kući!
Svi prisutni zajedno kreiraju uvijek novu predstavu u kojoj – bilo da direktno sudjeluju ili svjedoče – postaju povezani kroz novi način promatranja, kretanja i komuniciranja.

WEB: http://www.klikerplatform.com/production/baja-buf/
YOUTUBE: https://www.youtube.com/watch?v=qANdje6mZSA

8. ŠIROM (koncert)

Širom

Kada? 26.8. u 19h
Uzrast: svi uzrasti
Trajanje koncerta: 1h

ŠIROM je akustični-folk-trance-drone-avantgarde-eksperimentalni bend iz Slovenije. Čine ga glazbenici Iztok Koren (banjo, bass drum, chimes, balafon), Ana Kravanja (violin, viola, ribab, kalimba, bendir, balafon) i Samo Kutin (ukulele, kalimba, homemade harps and steel drum, balafon). Miješanje različitih pristupa glazbi i glazbalima, te britka glazbena imaginacija i umijeće čini princip muziciranja ovog glazbenog tria, čiji članovi dolaze iz regija Prekmurje, Tolminsko i Kras. ŠIROM njeguje stil koji je originalan, a oscilira između folk zvukova I suvremene akustične meditacije u rokerskom stilu. Finalni rezultat je prizemljen, ali mističan, glazba je kontemplativna, ali opet street style. Trio ŠIROM nastupao je na mnogobrojnim festivalima u Sloveniji I inozemstvu, a posebnu pažnju privlače i na organiziranim događanjima za mladu publiku. Članovi benda ŠIROM mogu se čuti I u drugim bendovima I glazbneim projektima kao što su ŠKM banda, Hexenbrutal, Najoua, Samo Gromofon i Horda grdih.

YOUTUBE: https://www.youtube.com/watch?v=De1fe8M9pPg

9. PLESNI TEATAR LJUBLJANA: «Juri Muri u Africi pleše»

JURI MURI v afriki pleše

Kada? 27.8. u 19h
Uzrast: 4+
Trajanje: 45 min.
Režija: IVANA DJILAS
Koreografija: MAŠA KAGAO KNEZ
Glazba: BLAŽ CELAREC
Maska i kostimi: JELENA PROKOVIĆ
Izvođači: BLAŽ CELAREC, JOSE – JOSEPH NZOBANDORA, MAŠA KAGAO KNEZ, VITO WEISS:
Lutkarica savjetnica: NINA SKRBINŠEK
Dizajn rasvjete: JANKO OVEN
Dizajn scene: ZORAN SRDIĆ, JERNEJ REMŠE
Izrada kostima, maske i lutke: ZORAN SRDIĆ, ZALA KALAN, MARJETKA VALJAVEC
Glazbenici na snimci: ANDRAŽ MAZI, NINO DE GLERIA, BLAŽ CELAREC
Producent: KATJA SOMRAK
Produkcija: PLESNI TEATER LJUBLJANA u suradnji s: LUTKOVNO GLEDALIŠČE LJUBLJANA

O PREDSTAVI:

Tko god već ne zna priču o Juriju Muriju, priču o dječaku koji je pao s kruške, taj je još premlad. Ali, uskoro će je naučiti! Juri Muri dječak je koji se baš ne voli kupati ili tuširati… Juri Muri otići će na put u daleku Afriku, gdje shvaća da čovjek «…može pronaći gostoljubive i ljubazne ljude koji ga prihvaćaju upravo takvog kakav jest, te ga poduče o tome što je u životu dobro i loše, što je zabluda, a što predrasuda , ali najvažnije od svega koliko je važno biti čist, ne samo u tjelesnom smislu, već da je čistoća duha prava spona svakog prijateljstva…» (Saša Pavček).

Uz pomoć afričkih ritmova odsviranih uživo na pozornici, lutaka neobičnih i neočekivanih veličina, i kroz mnogo plesa i pokreta Plesni Teatar Ljubljana ispričati će nam ovu priču o geografiji, bojama i različitostima…

YOUTUBE: https://www.youtube.com/watch?v=BjS6sMoEACY
WEB: www.ptl.si

10. DJ DSimplify

11760067_10154053348822926_7202464286987779513_n

Kada? 19.-28.8. 16-20h
Uzrast: svi uzrasti

Uz našu resident Djicu DSimplify očekuje vas soulful glazba koju rijetko čujete na varaždinskim pozornicama, klubovima ili kafićima i funky dance pokreti. Naime, DJ set popraćen je plesnim instrukcijama i freestyle plesnim podijem u samom srcu Parka Kreative. Ponesite dobru volju i ljubav prema plesu i glazbi! Mame, tate i djeca – u akciju!