Multimedijalna koliba

Multimedijalna koliba

Multimedijalna koliba je umjetnička organizacija koja okuplja autore iz raznorodnih djelatnosti – suvremenog plesa, oblikovanja zvuka i radiofonije, likovnosti, kazališta, književnosti… – s ciljem stvaranja zajedničkih projekata i poticanja intermedijalne i interdisciplinarne suradnje.

Multimedijalna koliba također je i prostor umjetničke proizvodnje, istraživanja i razmjene iskustava, smješten u Buconjićevoj ulici 39, otvoren s ciljem podržavanja gorespomenutih sadržaja, no jednako tako i drugih projekata i aktivnosti usmjerenih na artikuliranje drugačijeg i sveobuhvatnijeg pristupa tijelu i pokretu kroz rad s bebama, djecom, odlaslima,…

U tom smislu, Koliba je zamišljena kao prostor “dobrih osjećaja”, voljan pod svoj krov primiti sve koji su ih spremni pripustiti k sebi.

www.multimedijalnakoliba.hr

Predstavnici organizacije:

ZRINKA ŠIMIČIĆ MIHANOVIĆ

Kao plesačica surađuje s domaćim i stranim autorima (Irma Omerzo, Aleksandra Janeva Imfeld, BADco., Igor Grubić, Mié Coquempot, Cie Des Prairies i drugi).
Koautorica je i autorica predstava: U prolazu (site specific, Gliptoteka HAZU, 2003.), Sobe (plesna izložba, Kula Lotrščak, 2007.), Moveranje (2009.), 7 tišina za 7 dana (2011.), Titraji (2012.),Trag/Trace/Spur (multimedijalni performans, MSU Zagreb, 2012.), Pokret Mislim Okret (2013.), Po stepenicama, iza vrata, kroz prozor (multimedijalni performans, Teatar &TD, 2013.), Indigo (2014.), a 2 (2015.). Od 2003. surađuje s kiparom Denis Tricotom u projektima: Duo danse-sculpture, Trio à corps, à cordes i Danse et orgue de bois.

Na Školi za Body-Mind Centering stekla je diplomu Somatic Movement Educator (2015.) te Infant Developmental Movemet Education (2008.). U Zagrebu je završila dvije godine studija psihoterapije kroz pokret i ples. Inicijatorica je i jedna od organizatorica festivala improvizacije Improspekcije pokrenutog 2007. Dobitnica je stipendije danceWEB2006. Diplomirala je povijest umjetnosti i francuski jezik i književnost na Filozofskom fakultetu u Zagrebu.

Suradnja s likovnim umjetnicima i odnos između plesnog i likovnog jezika javljaju se u različitim oblicima u njezinom radu, počevši od suradnje s francuskim kiparom Denis Tricotom, preko sudjelovanja u projektima drugih autora koji su se na neki način bavili odnosom plesa i likovnosti, do autorskih radova Moveranje, 7 tišina za 7 dana, Trag/Trace/Spur i Po stepenicama, iza vrata, kroz prozor u kojima se ples čita kroz odnos s ambijentalnim instalacijama multimedijalne umjetnice Martine Mezak u prva dva rada, a u poslijednja dva s animiranom slikom švicarske umjetnice Michaele Müller.

Zanima je i odnos zvuka/glazbe i plesa. Surađuje s glazbenicima: Bornom Šercarom (U prolazu), Svenom Pavlovićem (Moveranje i Titraji), Dinom Brazzodurom (7 tišina za 7 dana), Fa Ventilatom (Trag/Trace/Spur i Po stepenicama, iza vrata, kroz prozor) i Tiborom Sziroviczom (a 2).

Bavi se i pedagoškim radom, većinom kroz somatski pristup kojim nastoji potaknuti pojedinca na ponovno otkrivanje vlastitog plesnog izraza, mogućih oblika interakcije s okolinom kroz pokret te na punije korištenje potencijala koje tijelo nudi.