Kotar Teatar

Kotar Teatar

Počevši od 2012 godine, Kotar FEST! dovodi kazališnu i filmsku umjetnost regiji koja je do sada nezastupljena na kulturno – umjetničkoj karti Hrvatske. Regija Gorski kotar nalazi se na ključnoj tranzitnoj poziciji Hrvatske, s prirodnim predispozicijama za razvoj turizma. Komponenta prometne povezanosti i turističkog potencijala odličan je preduvjet i za razvoj kulturno-umjetničke ponude.

U samom jeku sezone, u trajanju od 4 dana krajem srpnja posjetitelji mogu uživati u zanimljivim i interaktivnim predstavama, filmskim projekcijama, radionicama i performansima te, naravno, nezaobilaznim festivalskim partijima i koncertima.

Jedan od glavnih fokusa festivala je obrazovanje publike te rad s djecom i mladima.
Umjetnička organizacija Kotar teatar prva je nezavisna organizacija koja je omogućila kontinuirano dovođenje predstava te sustavni rad kroz dramski odgoj s djecom i mladima koji žive na tom području.

www.kotarteatar.com

Predstavnici organizacije:

Matija Kezele

Matija Kezele

Samostalni umjetnik Republike Hrvatske.
godine angažiran je kao stalni vanjski suradnik Hrvatskog narodnog kazališta u Varaždinu. 2012. osnovao umjetničku organizaciju Kotar teatar i Kotar FEST! 2013. godine pridružuje se udruzi Crveni nosovi – klaunovidoktori kao dr. Kez. Sudionik je i voditelj brojnih glumačkih radionica domaće i strane produkcije.

http://www.hnkvz.hr/index.php?p=detail&article=481
www.kotarteatar.com  www.kotarfest.com
http://www.crveninosovi.hr/articles/view/klaunovidoktori
http://hr.wikipedia.org/wiki/Matija_Kezele

Maja Puhovski

Maja Puhovski
Diplomirala na Ekonomskom fakultetu 2008 godine, smjer Turizam. Dodatno se usavršavala kroz niz prodajnih i komunikacijskih seminara i radionica, škole stranih jezika (njemački i talijanski) te edukacijske treninge o osnovama odnosa s javnošću. 
2011 godine uz još dvoje prijatelja krenula je u avanturu pod nazivom udruga Medijska tvornica (http://www.medijska-tvornica.com/ ) s željom da stvaraju kreativne i društveno korisne projekte. Kroz rad udruge otvorile su se mogućnosti mnogih novih partnerskih projekata od kojih je jedan od važnijih ClosE Up (http://www.closeup-filmfestival.eu/ ), u partnerstvu s Institutom za razvoj i međunarodne odnose. Osim na navedenom projektu, kao PR & event manager, od 2012 godine radi na festivalu Kotar FEST! u Gorskom kotaru (http://kotarfest.com/) u ulozi producenta, radila je u timu TEDxMaksimira na organizaciji TEDx događanja te u odnosima s javnošću za festival Screen on the Green, a karijeru u odnosima s javnošću započela je u agenciji Parlov (http://www.parlov.hr/). Punih 11 godina je radila u Iskon Internetu, na raznim pozicijama u prodaji i vođenju projekata, a zatim se igrom sudbine i nakon dugog planiranja i odlučivanja vratila na početak – pokrenula je novu udrugu, Prostor imaginacije gdje radi projekte i programe za djecu i mlade te se zaposlila u konzultantskoj tvrtci IT Praxis kao voditelj EU projekata. 
Od 2017. godine radi u VRUMu na mjestu voditelja prodaje i EU projekata.