Mediteranski plesni centar

Mediteranski plesni centar

MPC utemeljen je na mjestu bivšeg kulturnog doma Svetvinčenat te je zamišljen kao vrsta partnerstva između lokalne uprave koja osigurava infrastrukturu, i neprofitnog društvenog segmenta; umjetničke organizacije ZPA koja osigurava programski sadržaj.

MPC kao osnovne pojmove kroz koje obuhvaća svoje djelovanje koristi Edukaciju, Prezentaciju, Kreaciju. Ovo su također nazivi modula kroz koje MPC djeluje; rezidencijalni boravci umjetnika te razvojna podrška projekata u suradnji s domaćim i međunarodnim partnerima, edukativni programi za različite dobne skupine, s posebnim naglaskom na programe za djecu i mlade te izvedbeni program za javnost u vidu izvedbi predstava i prezentacija radova u nastajanju.

Link:
m-dance-center.com (under construction)
facebook.com/mediteranskiplesnicentar

Predstavnici organizacije:

Petra Glad

Petra Glad

Petra Glad, producentica, voditeljica projekta
Po završetku Opće gimnazije i Glazbene škole, upisuje studij Dizajna i projektiranja na TTF-u, naknadno BA studij Odsjeka produkcije ADU (produkcija filmskih, kazališnih i ostalih izvedbenih umjetnosti i medijskih produkata), te 2014. završava MA studij pri ADU, smjer: produkcija scenskih i izvedbenih umjetnosti gdje stječe titulu mag.art.

Profesionalno producentsko iskustvo stiče od 2006. prvenstveno djelovanjem na nezavisnoj kulturnoj sceni; surađuje s redateljima poput M. Kurspahića, D. Harjačeka, R. Žulj, H. Petković, R. C. Gatice itd. U kazališnoj sezoni 2008/2009 radi kao operativni producent u Teatru &TD, od 2009. u suradnji s J.Žmak i G.Ferčecom razvija projekt Dramaturškog studija&Malih noćnih čitanja, a od 2012. zajedno s dramaturginjom V.Klepicom umjetnički profilira UO KUFER. Od 2007. u svojstvu asistenta produkcije radi na Festivalu plesa i neverbalnog kazališta, a 2009. postaje asistent produkcije ansambla ZPA. 2011. preuzima posao glavnog producenta ZPA uključujući projekt spomenutog Festivala i novoutemljenog Mediteranskog plesnog centra. 2014. preuzima mjesto ravnateljice ZPA te nastavlja razvijati projekte organizacije u suradnji s članovima ansambla te projektnim domaćim i inozemnim partnerima.